Categories
General

Senast lästa bok

Sorry this is a post that belongs to my personal blog but by mistake was posted here. Sorry for that.

/Ake

9789100137762_200_skuggpojken

Skuggpojken av Lucifer (Carl-Johan Vallgren)

Vallgren är en jävel på att skriva, om de finns det absolut ingen tvekan. Jag tycker dock att han i vissa av sina tidigare böcker har varit lite väl pretentiös och jag har stört mig på det.  Men i den här boken finns inget av det. Den är spännande och en riktig blandvändare som gör att man verkligen inte vill släcka nattlampan innan man läst et kapitel till och ett till och ett till. Perfekt julläsning för den som behöver lite spänning som motpunkt till julmiddagarna.

Samtidigt blir jag lite ledsen när jag ser att Carl-Johan Vallgren också börjar skriva deckare.  Kommersialiseringen av den Svenska bokutgivningen når ännu ett bottenrekord.  En författare av hans klass skulle inte behöva dyka ner i den där geggan. Inte ens under synonymen Lucifer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.